Sideshow Collectibles – Hellboy 2. – Big Baby – Scaled Replica (1:4)

“Suck on This”. Aki látta a Hellboy filmeket, annak bizonyára ismerős ez  a velős mondata, ami a Big Baby-hez tartozó töltény alján olvasható. Nem is volt kérdés, hogy ebből replika készül majd, mely a Sideshow Colelctibles nevéhez fűződik. A fegyverből két verzió jelent meg, egy életnagyságú és egy 1:4-es méretarányú. Gyűjteményeben ez utóbbi található meg.

A replikát méretéhez képest igencsak nagy dobozba csomagolta az amerikai gyártó Már ebből is sejthető volt, hogy a kicsinyített változat sem egy apró darab. Az életnagyságú verzió tényleg hatalmas, az interneten található képek és videók tanulsága szerint.  A dobozon szemből magáról a fegyverről látható egy közeli kép. E mellett csak a legszükségesebb információk, a név, a méretarány és a Sidehsow, valamint az Universal logója található meg.

A hátoldalon viszont már bőséges információval látja el a tulajdonosakat a gyártó és emellett egy “teljes alakos” kép is található a BB-ről.

A doboz oldala és a teteje sem tartogat meglepetéseket:

Annál inkább az alja. És itt nem a csodás magyar nyelvű matricára gondolok. 🙂 Hanem a számra: 742/1.000.

A doboz a tetején nyitható. Egyből a hungarocell védőborítás kerül a szemünk elé.

A belső borítás kivétele után a cég logója látható a tetején.

A két részes védőcsomagolás tetejének levétele után a puha anyagba bújtatott darabok léthatók. A fegyver, a talapzat és a hat töltény.

Mivel szétnyitható, így azt külön is biztosították, nehogy az út során megsérüljön.

A talapzat ezüstre fújt, melynek a közepén a jól ismert logó látható. 

A talapzat alján a feliratok és a sorszám található: 742/1.000

A fegyvert már csak a talapzat megfelelő tartóiba kellett helyezni. Összeállított állapotban így néz ki. A replikát sérülések és a “használatból” fakadó nyomok borítják. Nagyon szép a megmunkálás. A fegyver rész fémből, míg az öv bőrből készült.

A töltények betölthetőek a fegyverbe. A záródást mágnes biztosítja. Nagyon ötletes megoldás, így véletlenül nem nyílik szét.

Egy kép a töltényekkel. A filmben látatokkal teljes mértékben megegyezik (cumisüveg rajz), kivéve a bejegyzésem elején írt mondat a töltény aljén nem található.

A fegyver szemből így fest.

Ellenkező oldalról meg így:

Végül jöjjön – szokásomhoz híven – pár közeli felvétel.

A Sideshow Collectibles nevéhez méltóan minőségi darabot készített a gyűjtők számára. A megmunkálás, kialakítás és a festés bizonyítja, hogy kis méretben is lehet minőséget alkotni.

Kategória: Replikák
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás