Code 3 Collectibles – Republic Gunship

Mikor legelőször jártam a Holdfényteamnél, már akkor is a kirakat egyik dísze volt a Code 3-as szállító. Első látásra megtetszett, de jó pár évet kellett várnom rá, hogy a gyűjteményem részét képezze. Aztán egy tavaszi napom megcsörrent a telefonom és már délután az enyém lett a Republic Gunship.


A hajó méretéhez képest nagy dobozban érkezett. A külcsín egyszerű, fekete alapon arany betűkkel nyomtatott feliratok találhatóak rajta. Középen a Star Wars felirat, míg az bal alsó sarokban a jármű neve, illetve az epizódok számai (a 2. rész kielést kapott), míg a túlsó sarokban a gyártó neve szerepel.

A doboz alja sem tartogat különösebb meglepetéseket a tulajdonosok számára. Hasonlóan puritán, mint a front oldal.

A doboz tetejének kinyitása után az alábbi kép fogadott:

A három részre bontható burkoló anyagot a sarkoknál Star Wars feliratú pántok tartották össze.

A fekete külső borítás eltávolítása után már csak a fehér hungarocell borítás látszódott.

A felső réteg eltávolítása után az űrhajó és az egyéb kellékek láthatóak. A gyártó mellékelt egy mágneses pálcát is a hajó mellé. Az egyes darabok ezzel könnyebben mozgathatóak és nyithatóak. Illetve egy távtartót a talapzathoz.

A borítás alsó részében a talapzat, ismertető füzetek és egy eredetiséget igazoló bizonyítvány található.

A talapzat.

Az információs lapok így néznek ki:

Az eredetiséget igazoló bizonyítvány rövid ismertetőt tartalmaz a hajóról. E mellett a cég igazgatója és a Lucas licencekért felelős vezetőjének aláírása szerepel. A replikát 2.500 darabban limitálták. A bizonyítvány mellékleteként még egy gyűjtői emblémát is melléklet a gyártó.

Nem maradt más hátra, mint a hajót a talapzatra tenni. Maga a hajó rendkívül nehéz, mivel a váz-szerkezet fémből készült. ezt egészítették ki műanyag részekkel, ahol ez szükséges volt.

A hajó egyes részei mozgathatóak, nyithatóak.  A hajó rakterében lévő figurák – köztük Yoda Mester – ki is emelhetőek a hajóból. Sokan az alábbi elrendezésben mutatják be. Személy szerint nekem a fenti verzió tetszik inkább.

A szállítóhoz opcionálisan  akril védő tetőt is lehetett venni. Sajnos ez az évek alatt a Holdfényteamben összekarcolódott, amit a fénykép fel is erősít. A valóságban ez ennél kevésbé látványos.

Jöjjön pár kép a hajóról:

A hajó “battle damaged” festést kapott. Rendkívül részletes és szépen. Megegyezik a filmben látottakéval. A  Code 3-nál nagyon minőségi munkát végeztek. Jöjjön is pár közeli kép:

A Code 3 Collectibles Republic Gundhip modelljének csomagolása, minősége, festése és felszereltsége példa értékű. A cég magasra tette a mércét és olyan járművekkel veszi fel a versenyt, mint az ugyancsak megszűnt Master Replicas Studio Scale modelljei.

Reklámok
Kategória: Replikák
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s