Kotobukiya – Iron Man – Mark VI. – Fine Art Statue

Gyűjteményem következő darabjaként a Kotobukiya Fine Art Statue sorozatába tartozó Iron Man figurát mutatom be. Mindjárt a Mark VI-ossal kezdem, amit a film második részében láthattatok. A Robert Downey Jr. által alakított Tony Stark a filmben számos alkalommal viseli a maga által tervezett páncélruhát.

A gyártót nem kell bemutatnom, a blogon sok szó esett már róluk. Gyűjteményem nagy részét az általuk készített figurák teszik ki, mivel ár/érték arányban és minőségben messze túlmutatnak az árukon.

A figura nagy méretű, masszív dobozban érkezett, mely a Mark III-énál kisebb. Feliratai nagyon hasonlóak a film első részéhez készített figura csomagolásán látottakéval. Fekete alapon ezüst színű betűk mellett képek és információk vannak a figuráról japán és angol nyelven. A doboz szemből így mutat:

A doboz hátulján információk olvashatók figuráról, a készítőről:

A doboz oldalán és tetején dobornyomott logó látható:

A Mark III-as figura dobozán a számot egy fényes, fémszínű matricán volt. Itt a doboz tetején, az egyik sarokban található a matrica. Az érdekessége, hogy az alábbi felirat olvasható rajta:

The Marvel Comics Peresents

The Kotobukiya Collection

Dr. Doom Fine Art Statue

0275/2500 pieces

Serial number

Biztos porszem csúszott a gépezetbe. Biztos van valahol a világon egy másik gyűjtő, akinek Dr. Doom figurájának dobozán Iron Man felirat szerepel.

A fedél felnyitása után az alábbi kép fogadott:

Az utazás viszontagságaitól védő polisztirol doboz ragasztásainak óvatos elvágása után a szépen becsomagolt figura látványa fogadott. A figura két részben érkezett, a talp külön jött, így a szállítás során még véletlenül sem törik ketté.

Kicsomagolás után ilyen:

A talapzat imigyen néz ki. A világításhoz szükséges elektromosság továbbításáért egy fém érintkező/csatlakozó a felelős. Ide kell a figura megfelelő lábát illeszteni.

A talapzat alján a szokásos információk mellett a figura sorszáma is olvasható. Alacsony! Köszi Kotobukiya!

Nem volt más hátra, mint összeilleszteni a két darabot. A talapzat kicsit magasabb, mint a Mark III-é. A felső része tagoltabb és a LED-es világításnak köszönhetően kellően impresszív látványt nyújt. Egy dolgot sajnálok, hogy a talapzat elülső részén nincs az IRON MAN felirat, emiatt szemből nagyon puritán a figura.  A színe is világosabb, mint a Mark III-é. Mind az arany, mind a vörös jól láthatóan különbözik.

Oldalról így fest a figura:

Hátulról. A világítás bekapcsológombja szerencsére hátulra került. Így nem kell a figurát megemelni a bekapcsoláshoz, mint az a MARK III esetén  sajnos szükséges volt.

A gomb felkapcsolása után a kezek, a szemek, az ARC reaktor mellett a talapzat is világít.

Végül egy közeli:

Összességében egy kiváló minőségű figurával gyarapítottam gyűjteményem. A japán gyártó ismét bebizonyította, hogy kevesebb pénzből is tud minőséget előállítani.

Reklámok
Kategória: Figurák
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s