Master Replicas – Han Solo Blaster – Scaled Edition

Ma egy újabb Master Replicas darabot fogok bemutatni, melynek specialitása, hogy saját gyűjteményem részét is képezi. A cég mindig is odafigyelt azokra a gyűjtőkre, akik nem tudtak kiadni több száz dollárnyi összeget egy életnagyságú replikáért. Ezen okokból kifolyólag a Scaled sorozataik nagy rajongótábort tudhatnak magukénak mind a mai napig annak ellenére, hogy a cég – sajnos – megszűnt azóta. Részletes leírást olvashattok a fegyverről a Tovább>>-ra kattintás után.

Emlékeim szerint egy borongós téli napon, a bejglitömegek leküzdése után, de még a nagy pezsgőbontás előtt mentem el a Holdfényteamhez. Ott pillantottam meg ez a replikát a polcon. Mivel már régóta nem kapható, így egy eredeti, bontatlan darab egyből vásárlásra késztetett. Így került hozzám a .33 méretarányú fegyver az alábbi csomagolásban:

Ahogy mondani szokták: Van egy jó, meg egy rossz hírem. A jó az, hogy ebben a csomagolásban teljes pompájában látható a Han Solo fegyvere, mindamellett jól is mutat. A rossz pedig az, hogy a kibontásnál a legkisebb óvatlan pillanat is elég ahhoz, hogy elvágjuk a kezünket. Ugyanis ezt a fajta csomagolást csak marcangolni lehet. Egy kép feülnézetből:

Különösen tetszetős a csomagolás felső részének a kialakítása:

A doboz hátulja tele képekkel és információkkal a Scaled családba tartozó többi replikáról:

A doboz aljáról sem felejtkeztek meg az amerikai cég tervezői:

Miután lehámoztam a borítást az alábbi kép fogadott. Jól látható a kicsinyített verzióknál alkalmazott talp is a megfelelő feliratokkal:

A csomagolás rejtett még egy eredetiséget igazoló certifikátot, egy táblát információkkal a fegyverről és Han Soloról, továbbá egy MR Society-be való belépő kártyát. Mind ezidáig nem találtam magyarázatot arra, hogy ez utóbi kettőből miért kaptam dupla mennyiséget, talán a csomagoláskor csúszott egy apróbb hiba a gépezetbe. Ezek mellett természetesen ott voltak a fegyvert a talapzaton tartó kis műanyag idomok is.

Már csak össze kellett állítani:

A darab különlegessége, hogy az életnagyságú verziókra hasonlító átlátszó védődoboz is járt hozzá. Hatalmas köszönet ezért a Master Replicas csapatának! Az biztos, hogy ezzel a display megoldással igazán különlegessé tették a replikát és mindamellett nagyon mutatóssá is.

A replikaméretét meghazudtoló részletességű kidolgozottsága, a festés minősége is a gondos tervezői kezek munkáját dicsérik.

A replika másik oldala sem szégyenkezhet semmilyen téren. A talapzat alsó részén lehet olvasni a gyártási évet és a Luscas, valamint a Master Replicas cégek nevét.

A részletekért egy közeli is:

Végül egy kép “madártávlatból”. A cég logója látható a display tetején:

Reklámok
Kategória: Replikák
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s